Maske Takarken Gözlerinizi Vurgulayın

Maskeniz yüzünüzü kapattığı için makyaj yapmanın anlamı olmadığını düşünüyorsanız, kolay göz makyajı uygulama önerilerimizden ilham alın!

Dikkatleri maskeden alıp gözlerinize çekmek için gözlerinizi belirginleştirecek tüm makyaj önerileri burada.

Maske takıyor olsak bile, halen güzel görünemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Pinterest’te veya Instagram’da kaydettiğiniz yoğun göz makyaj görünümlerini denemenin şimdi tam zamanı!

Gözlerinizi vurgulamanın kolay yolları, kaş ve göz makyaj önerileri için okumaya devam edin.

Göz çevrenizi hazırlayarak Başlayın

Tüm makyaj uygulamalarında olduğu gibi, uzun süre dayanıklı profesyonel bir görünüm için hazırlık aşaması çok önemlidir. Cilde dengeli bir görünüm ve nemli bir baz kazandırmak için kaliteli bir gündüz kremi ve göz kremi gerekir. Bunları uyguladıktan sonra uzun süre dayanıklı bir kapatıcıya ihtiyaç vardır. Koyu göz halkalarını kapatmak için göz altlarına ve çevresine yayarak, dengeli ve aydınlık bir görünüm elde edin. Dikkat çekici ve kalıcı göz makyajı için far bazı kullanmak önemlidir. Şimdi eğlenceli kısma hazırsın!

Muhteşem çizgilerle gözlerinizi Vurgulayın

Bazınız hazır, şimdi göz makyajına geçme zamanı! Yüz maskesi takarken, sıvı likit göz kalemleriyle elde edilen çizgiler gözlerinizi vurgulamanın en mükemmel yoludur. Krem göz kalemine göre uygulaması biraz daha zahmetli olsa da etkisi daha fazladır. Bu görünümü elde etmek için tek ihtiyacın olan ince uçlu bir kalemdir.

  1. “Kedi gözü makyajı” için düz bir çizgiden sonra kirpiklerin bitiminden itibaren yukarı ve dışa doğru çizgiyi uzatın.
  2. Son noktadan geriye doğru bir çizgi çekerek, gözün dış köşesinde ince bir üçgen yaratın
  3. Çizgiyi gözün dışından iç köşeye doğru yoğunlaştırın. Elinizin titrememesi için dirseğinizi masaya dayayın. Kesik çizgiler çizmek ve sonradan aralarını kapatmak düzgün bir çizgi çizmenize yardımcı olur.
  4. Arzuladığınız görünümü yakalayana dek koyulaştırmaya devam edin ve her iki gözünüzde aynı görünümü yakaladığınıza emin olun.
  5. Çizgiyi düzeltmek için bir kapatıcı ve minik uçlu bir fırça kullanabilirsiniz yada kulak çöpü üzerine koyacağınız az miktarda göz makyaj temizleyici ile düzeltebilirsiniz.

Buğulu görünümle Gözlerinizi Vurgulayın

Dramatik bir görünüm yaratan buğulu gözler, yüz maskesiyle muhteşem görünecektir. Kedi gözü makyajına göre daha özenli uygulama gerektirir. Farklı renk kombiansyonlarıyla yaratıcılığınızı gösterin. Klasik, dumanlı gözler için siyah, gri veya lacivert renkleri kullanın. Daha renkli bir görünüm için koyu kırmızı, mor ve yeşil tonları deneyin.

Dumanlı gözler yaratmak için en az dörtlü bir göz paletine, far fırçasına ve yumuşak uçlu bir göz kalemine ihtiyaç vardır.

  1. Paletinizdeki orta koyulukta bir rengi kullanarak, far fırçasıyla tüm göz kapağını boyayın ve alt kirpik çizgisi boyunca sürün.
  2. Üst göz kapağı çizgisi boyunca koyu bir göz kalemi kullanarak, kirpiklere olabildiğince yakın bir çizgi çizin ve dağıtın. Kirpiklerin arasına girerek boşlukları kapatın. Tam dumansı bir görünüm için alt kirpik çizgisi boyunca göz pınarlarına kadar sürün. Ne kadar düzgün çizdiğiniz önemli değil çünkü dağıtınca far ile harmanlanacaktır.
  3. Daha koyu far rengini göz kalemi üzerine sürerek, yumuşak ve dumansı bir görünüm için fırça yardımıyla yukarı ve dışa doğru hareketlerle dağıtın. Daha dramatik bir görünüm için daha fazla far sürerek, tekrar dağıtın.
  4. Gözün iç köşesine ve kaşlarınızın alt kısmına hafif bir pırıltı ekleyerek, kontrast bir görünüm elde edin. Altın ve gümüş renkler doğal dumansı gözlere daha uygunken, pembe, turuncu ve maviler ise daha renkli görünümler içindir.
  5. Farın döküldüğü göz altlarını kulak çöpü ile temizleyin ve kapatıcı veya fondöten sürün.

Dolgun kirpikli Göz görünümü

Hangi göz görünümünü seçerseniz seçin, maskara uygulayarak sonuçlandırmanız gerekir. En etkili görünümler için hacim ve uzunluk kazandıran, yoğun maskaraları tercih edin. Tek katla sınırlı kalmayın. Maskaranızı sürün, kurumasını bekleyin ve üstüne bir kat daha sürerek, güçlü bir etki yaratın.

Kaşlarınızı şekillendirmeyi Unutmayın

Gözlerinizi belirginleştirirken, kaşlarınızı unutabilirsiniz. Ancak şimdi yüz maskelerinden dolayı, herzaman olduğundan da fazla ilgi odağı olmalılar. Güzel şekilli kaşlar için bir profesyonele ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, bir daha düşünün! Doğru ürünlerle, evinizde kaşlarınızı şekillendirmek ve belirginleştirmek çok kolay!

Doğal görünümlü Kaşlar

Kaşlarınızı şekillendirmenin en kolay ve doğal yolu onları taramaktır (bunun için eski temiz bir maskara fırçası kullanabilirsiniz). Doğal kaş renginize uygun bir kaş kalemi ile minik çizgilerle kaşlarınızı doldurun. Bu yöntem, yanlış alınmış seyrek kaşlarda da işe yarar. Verdiğiniz şekilden memnun kaldıktan sonra tekrar tarayarak düzeltin.

Dolgun Kaşlar

Son trend dolgun kaşlardır ve çok şekilli olmasına gerek olmadığı için uygulaması çok kolaydır. Bunun için kaş maskarası yeterlidir. Kaşları önce ters yöne tarayın, sonra dışa ve yukarı doğru tarayarak dolgun bir görünüm kazandırın.

Şekilli Kaşlar

Şekilli kaşlar halen çok moda. Keskin bir görünüm için kaş pudrası ile sabitleyici cila kullanmak yeterlidir.

Makyajınızı nasıl Bitirmelisiniz

Gözleriniz ve kaşlarınız tamamlandı! Görünümünüzü tamamlamak için hafif renk bir allık ile nude veya açık pembe bir dudak parlatıcı ekleyin. Maske taktığınız zamanlarda da yemek veya içmek için çıkardığınız zamanlarda da tüm dikkatleri gözleriniz çekecek.

Maske taktığınız zaman gözlerinizi nasıl vurgulamanız gerektiğini artık biliyorsunuz, en iyi sonuca ulaşmak için evde bol bol pratik yapın. Böylece göz makyajında uzmanlaşın!