Evde Cilt Bakım Uygulaması

Cildiniz donuk mu gözüküyor? Yalnız değilsiniz! Çok stresli bir yıl geçiriyoruz ve bunun etkileri ilk olarak cildimizde gözüküyor. Stresli veya yorgun görünen bir cildimiz varsa veya maskne problemleri yaşıyorsak, bu özgüvenimizi kırabilir ve mutsuz hissetmemizi sağlayabilir. Sorun yaşayan ciltlere bakım sadece Profesyonel Salonlarda yapılır sanıyorsanız, okumaya devam edin çünkü bu bakımı evde profesyonelce yapabilmeniz için önerilerimiz var. Cildiniz güzel görünüyorsa bile, evde cilt bakımı yapmak rahatlamanızı ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Buna hepimizin ihtiyacı var!

Salonda düzenli olarak yaptırdığınız cilt bakımlarını kaçırıyorsanız veya kendinize şımartıcı bir bakım yapmak istiyorsanız, uzman rehberimizde ihtiyacınız olan tüm önerileri bulabilirsiniz.

Evde uygulanan cilt bakımı için nelere ihtiyacınız var?

Cilt bakım kiti oluşturmakla başlayalım. Evde cilt bakımı uygulamak için gerekenler:

  • büyük bir kap
  • kaynar su
  • havlu
  • nemlendirilmiş yuvarlak pamuk pedleri veya salatalık dilimleri
  • peçete
  • temizleyici
  • peeling
  • yüz maskesi
  • tonik
  • serum veya yüz yağı
  • göz kremi
  • nemlendirici

Yukardaki listedeki ürünlerden eksikler olsa bile, yine de elinizdeki ürünlerle adımları takip edin. Başka bir zaman ekstra ürünler de kullanarak bakımınızı geliştirin.

Evde Cilt Bakımı- Adım 1: Temizle

Makyaj, yağ ve kirden arındırmak için cildinizi iyice temizleyin. Ilık suyla cildinizi nemlendirin ve yukarıya doğru yuvarlak hareketlerle temizleyiciyi uygulayın. Ilık suyla durulayın ve kurulayın. İhtiyaç duyarsanız tekrarlayın.

Evde Cilt Bakımı- Adım 2: Peeling yap

Peeling yapmak cildin daha ferah, daha canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlarken, az bilinen bir faydası daha vardır: ölü deri hücrelerini gidererek, ardından kullanacağınız ürünlerin cilt tarafından daha kolay emilmesini sağlar. En iyi sonuç için yüz peelinginiz üzerindeki kullanım talimatlarını uygulayın.

Evde Cilt Bakımı- Adım 3: Buhar yap

Çok hassas bir cildiniz veya rosanız yoksa, buhar yapmak kan dolaşımını artırmak ve gözenekleri açarak, birikmiş kirleri yumuşatmak için harika bir yoldur. Büyük bir kaba kaynar su dökün, dikkatlice yüzünüzü kaba doğru yanaştırın (çok yanaşmamaya dikkat edin!) ve başınızın üzerinden bir havlu ile örtün.

Daha rahatlatıcı bir buhar etkisi için suya bazı doğal esanslar veya yağlar ekleyin. 5 ile 10 dakika arası yüzünüzü buharda tutun, ihtiyaç duyarsanız ara verin.

Evde Cilt Bakımı- Adım 4: Yüz Maskesi

Evde cilt bakımının en önemli adımı, cilde ihtiyacı olan besinleri verdiği için, yüz maskesidir

Yüzünüze maskeyi dengeli şekilde sürün ve üzerinde yazan dakika kadar bekletin. Yüze buhar yapıldığı için cildiniz maskenin tüm besinlerini çekmeye hazırdır. Nemlendirdiğiniz yuvarlak pamuklarla veya salatalık parçalarıyla gözlerinizi kapatın, arkanıza yaslanın ve rahatlayın.

Derin nefesler alıp vererek, tüm stresinizi atın ve zihninizi rahatlatın.

Maskeniz üzerindeki kullanım talimatlarına göre maskenizi çıkarın ve yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Evde Cilt Bakımı- Adım 5: Tonikle

Eğer isterseniz, pamuğa bir miktar tonik dökün, yüz ve boyun bölgenizi yukarı doğru hareketler silin. Peçeteyle hafif dokunuşlarla kurulayın.

Evde Cilt Bakımı- Adım 6: Göz Kremi

Yüzük parmaklarınız arasına aldığınız göz kremini hafifçe ısıtın. Bezelye tanesi kadar yeterlidir. Göz çevresi boyunca hafif vuruşlarla, dışa doğru nazikçe uygulayın.

Evde Cilt Bakımı- Adım 7: Serum

Serumu veya yüz yağını cildinize uygulamak için ellerinizle hafifçe bastırın. Parmak uçlarınızla hafif ve hızlı vuruşlarla, serum tamamen emilene kadar uygulayın. Bu kan dolaşımını artıracak, cildinizin üst katmanlarına taze oksijen ve besin ulaşmasına yardımcı olacaktır.

Evde Cilt Bakımı- Adım 8: Nemlendir

Nemlendiricinizi, yüz ve boyun bölgenize yukarı doğru hareketlerle sürün. Gece kremleri, daha yoğun olduğu ve cilt için daha besleyici olduğu için mutlaka kullanılmalıdır. Cildi çekiştirmemek için yeterli miktarda nemlendirici kullandığınıza emin olun. Cildin tonunu dengelemek, görünümünü toparlamak, rahatlatmak ve ürünün emilimini sağlamak için daha sert bir baskı uygulayarak, yaklaşık üç dakika cilde masaj yaparak yedirin.

8 uzman adımı takip ederek, yüzünüze ihtiyacı olan cilt bakımını yaparken, kendinize de zaman ayırmış olacaksınız. Bu uygulamayı yatmadan önce yaparsanız, rahatlamanızı ve iyi bir uyku çekmenizi sağlayacaktır.

Yalnız yapmaktan sıkılıyorsanız, bir arkadaşınızı görüntülü arayarak, birlikte yapmayı neden denemiyorsunuz? Sonuçta, kendini şımartmak arkadaşlarla her zaman daha da güzel!